Skupno število ogledov strani

torek, 5. junij 2012

40. objava: Eko kriminalka Maje Palovšnik

Nekega sončnega dne v Afriki so prišli trije gozdarji po imenu Aleš, Tine in Peter sekati drevesa v gozdu. Afričani so jim pokazali pot v gozd. Gozdarji so iz svojega nahrbtnika potegnili načrt za sekanje dreves, ker so želeli zaustaviti tok reke Nil.  Njihov namen je bil, da bi Afričani ostali brez pitne vode.
    Naslednji dan so začeli sekati drevesa in jih zlagati na kup. Posekana drevesa so skrili v votlino, da jih  Afričani  ne bi opazili. Napotili so se k Afričanom in jim rekli, da grejo v Evropo, kjer prebivajo. Afričani so jim verjeli in so se odpeljali.
       Ker so gozdarji poznali bližnjico do gozda, so se urno odpravili naprej.  Ko so prispeli v gozd, so pričeli metati drevesa v reko Nil.  Ker je reka Nil globoka, so jih posekali še več in reka ni več mogla teči naprej.
       Naslednji dan so se gozdarji odpravili domov. Afričani so se odpravili po vodo na izvir in videli, da vode ni. Šli so pogledat, kaj je v gozdu narobe in videli, da so drevesa preprečila tok vode. Poklicali so detektiva, da bi ugotovil, kdo bi lahko zaustavil vodo. Detektivu so Afričani vse razložili, kako so bili gozdarji oblečeni, kako dolgo so bili tukaj, kaj so počeli, itd. Detektiv se je odpravil v gozd in malo raziskoval.  
2 dni pozneje
Detektiv je na drevesu opazil obešeno modro kapo z značko. Odnesel jo je v laboratorij in raziskal, kakšna je to značka. Spomnil se je, da so Afričani govorili o gozdarjih z modrimi kapami. Takoj se je odpravil k Afričanom in jih povprašal, kje gozdarji živijo. Odgovorili so mu, da živijo v Evropi. Detektiv je poslal sodelavce, naj gredo pogledati vse trajekte, ki peljejo iz Afrike v Evropo,če bodo kje videli gozdarje v zelenih oblekah in modrih kapah.
2 dni pozneje
Detektivu je sodelavec po telefonu javil, da so gozdarje našli in jih odpeljali za dve leti v zapor.  Afričani so šli v gozd in s seboj vzeli še slone, da so jim pomagali iz reke Nil izvleči vsa drevesa.  Tako so osvobodili reko, ki je spet nemoteno tekla skozi Afriko.

1 komentar:

  1. Maja, čestitam ti za eko zgodbico. Dobra zamisel glede reke v Afriki. Voda je najpomembnejša tekočina za vsa živa bitja, janbolj pa je cenjena tam, kjer je primankuje.

    OdgovoriIzbriši