Skupno število ogledov strani

torek, 5. junij 2012

39. objava: Eko kriminalka Ane Leskovec

Nekega dne sta odšli Ana ter Špela na sprehod z svojimi psi. Ana z  Reksom  in Špela z Malotom. Odšli sta do Slovenske vasi. Med potjo sta slišali grde glasove. Ko sta prišli do neke zgradbe, sta slišali glasove še jasneje. Šli sta pogledat, kdo je. Ko sta prišli notri,  sta videli žensko in moškega. Špela in Ana ju nista poznali. Skrili sta se izza velikih posod. Špela je prebrala, kaj piše na posodi. Rekla je Ani, naj še ona prebere. Ana prebere in reče:« Saj to je nemogoče. V posodah je strup. To pa sta sigurno hudobneža, ki zlivata strup v reke in jezera. »
Špela reče: »Morava nekaj ukreniti!«
Ana reče: » Se strinjam s tabo.«
Odtihotapili sta se ven in odšli sta  domov. Ko sta prišli k Ani  domov, sta se dogovorili,  da bo Špela prespala pri Ani. Malota  ter  Reksa sta odpeljali v pesjak ter se odpravili spat. Ko sta se pripravljali na spanje, je Špela rekla Ani, da ne more spati. Ana je rekla Špeli, da gresta lahko  izdelat  načrt glede strupa in neznancev, ki delata škodo. Obe sta se strinjali s to idejo. Vzeli sta list papirja  in začeli pisati načrt. Dogovorili sta se, da gresta jutri  zopet pogledat h zgradbi,  da bi našli  še kakšne podatke.
Minila je  noč in treba je bilo vstati. V Anino sobo prileti  brat Jani in jima reče, da se morata vstati,  ker je že 11.00.
Ana reče:« Kaj že toliko?«
 »Ja in ter pridita na zajtrk, ker vaju že čaka na mizi,« odvrne Jani.
 Špela in Ana  sta odšli nazaj v sobo. V sobi sta premišljevali, kako bosta odšli od doma. Špela se domisli, da bi lahko odšli s kolesi in obe sta se strinjali s tem…
Ko sta se pripeljali do zgradbe, sta parkirali kolesi zunaj  in odšli pogledat v zgradbo. Noter sta zopet videli  žensko in moškega.  Nekaj časa sta skrivoma opazovali, kaj počneta. Čez nekaj časa sta se ženska in moški odpeljala nekam s kamionom. Ana in Špela  sta počakali, da sta odšla, potem Pa sta brskali po njuni mizi z načrti. Našli sta njuni imeni. Moškemu je bilo ime Denis,  ženski pa Petra.
Hitro sta sedli na kolesi in se odpeljali za moškim in žensko. Videli sta, da gresta proti Jesenicam. Tudi sami sta se peljali za njima in pot ju je prinesla do reke  Save. Tam sta se obe vrgli s koles in se skrili za grm. Opazovali sta Denisa in Petro. Denis in Petra sta iz  kamiona povlekla cevi in iz cevi  je tekel strup v Savo. Špela in Ana sta hitro sedli na kolesi in se odpeljali domov. Ko sta prišli domov, sta to vse povedali  Aninima  staršema.
Anina starša ta  zadevo resno vzela  in se hitro odpeljala pogledat k Savi. Vsi so se skrili izza grma in opazovali Denisa in Petro, ki sta še kar zastrupljala Savo.  Medtem je  Anin očka poklical policijo in jim rekel, da pridejo na Obrežje  pred avtocesto v Panoje.
Čez nekaj časa so prišli policisti. Denis in Petra sta jih zagledala in hitro začela bežati. Policisti so hitro stekli za njima in ju ulovili. Potem so policisti zaslišali  Ano in  Špelo in povedali sta jim, kaj se je zgodilo. Ana in Špela sta policistom povedala tudi, kje je zgradba z  vsemi strupi.
Policisti so poklicali ekologe, ki so odpeljali strupe in napeljali naprave za čiščenje Save. Nekaj živali je že poginilo, a veliko živali so rešili. Ani in Špeli so se zahvalili, ker sta pomagali rešiti okolje velike strupene nevarnosti.

1 komentar:

  1. Ana. super si zastavila zgodbo. Razmislila si o ekološkem kriminalu in vpletla sebe in prijateljico kot detektivki. Bravo, bravo. Veseli me, da ti je uspelo napisati dobro eko kriminalko.

    OdgovoriIzbriši