Skupno število ogledov strani

ponedeljek, 4. junij 2012

38. objava: eko kriminalka Tadeje Kuhar

V Kočevskem gozdu je stala koča, v kateri je živel gozdar Urban Gromozanski. Urban je naredil že veliko groznega. Nazadnje pred petimi leti, ko je bil kriv umora svoje sestre -  Milke Gromozanski. Zaradi tega umora je bil že v zaporu, a ga je rešil njegov odvetnik, njegov brat Pepe Gromozanski. Kmalu po izpustitvi Urbana je umrl Pepe v čudnih okoliščinah.
Urban se je odločil, ker je imel veliko starega papirja, da ga bo zažgal. Tisti dan je bilo zelo  vroče in malo je tudi pihal veter. Urban si je našel prostor točno pod električne žice, toda tega sploh ni opazil. Iz kleti je pripeljal tri samokolnice in dve polni škatli papirja ter vžigalice. Počasi je začel zažigat. Ko je zažigal nekaj papirja,  je veter zapihal močneje. Veter je odpihnil iskre, a jih Urban ni vedel. Čez nekaj časa se je naredil velik požar.
Urban je zbežal. Požar se je večal in bil je že visok do električne žice. Žica je zagorela in vas je ostala brez elektrike. Ljudi so stekli iz hiš ter zagledali požar. Poklicali so gasilce, gasilci so hitro pogasili požar. Poklicali so tudi električarje in popravili električne žice. Ker so gasilci videli, da je nekdo kuril papir, so obvestili ekološke detektive. Ekološki Detektivi so začeli z raziskovanjem. Spustili so ekološkega psa Poplavkota. Poplavko je najboljši ekološko-detektivski pes.
Raziskovali so tudi ekološko-detektivski Ekotki, ki so bili detektivi in so imeli s sabo še dve ekološko-detektivski muci. Eni muci je bilo ime Reciklarko, drugi pa Zemljko.
Vsi ekološko-detektivski detektivi so raziskovali kdo bi lahko naredil požar. Eden detektiv Ekotek Potresko ter druga dva Ekotka Požarko in Vodko so odšli v kočo. Preiskali so celo kočo, ampak noter ni bilo nikogar. Požarko je pogledal v omaro in tam zagledal… URBANA GROMOZANSKEGA.
Požarko je vedel, da je to on, ker ga je poznal od prej, ko je bil v zaporu. Urban je stopil iz omare ter vprašal, kaj delajo tukaj. Preden je lahko Vodko, kaj rekel, je Urban šiiiiiiiiiiiiiiic zbežal in ga že ni bilo. Detektivi so tekli ven za njim ter. DUMMMM! Potresko je padel v blato. Ekotki so se ustavili. Poplavko je tekel za Urbanom in ga ulovil. Zemljko in Reciklarko sta ga aretirala. Urban je šel v zapor in tokrat ga ni mogel nihče rešiti. S Potreskom je bilo vse v najlepšem redu, imel je le zlomljeno nogo. Ampak Zemljko, detektivsko-ekološki mucek, je bil tudi zdravnik in  je pregledal Potreska. Rekel je ,da bo z nogo kmalu vse v redu. Tako je tudi bilo.  

1 komentar:

  1. Tadeja, zabavala sem se ob tvojih poimenovanjih glavnih junakov v eko kriminalki. Morda bi lahko še malo bolj opisala lov na Urbana. Sicer pa, zelo dobro. Vidim, da si zelo napredovala.

    OdgovoriIzbriši