Skupno število ogledov strani

nedelja, 10. junij 2012

44. objava: Eko kriminalka Nikite Požgaj

          Malo stran od velikega jezera pri Cerknici, kjer je bilo zelo veliko rib, je živela deklica Nikita. Nikita je bila detektivka in je imela svojo pomočnico psico Ciko. Nikita je imela že veliko detektivskih zapletov in do zdaj je vse uspešno rešila brez policije.
              Osem hiš stran pa je živel Karl Baron, ki je bil zelo veliki prevarant.  Zelo veliko  ljudi je že povlekel za nos. Tudi Nikito. A Nikita je potem tudi ta težek detektivski problem rešila. Karl je nato v mislih imel zelo veliko gromozansko napako. V mislih je imel,  da bi….
V mislih je imel,da bi onesnažil Cerkniško jezero. Ta je bila zelo huda.
          Ko je zora poniknila, je šel Karl na bencinsko  črpalko po gorivo. Kupil je bencin, olje in nafto. Nato je šel spat. Zjutraj ob zori je vstal in je najprej šel zliti gorivo v Cerkniško jezero.

         Popoldne je šel ribič loviti ribe, ko pa je prišel, je videl, da je nekaj rib naplavljenih na obali. Takoj se je odpravil k Nikiti in ji vse povedal. Nikita se je pogovorila z ribičem in sta se dogovorila, da bosta šla k jezeru raziskat ta primer. Ko sta se z Nikitinim avtomobil pripeljala do  jezera, ni bilo na obali nikakršnih mrtvih rib. Nikita je pogledala okoli Cerkniškega jezera. Nato je zagleda nekaj metrov staran obale nekaj črnega, kar je bilo kot oblak črnega prahu. Prosila je ribiča, naj jo odpelje s čolnom do velikega črnega oblaka. Ko sta prispela do oblaka, je vzela vzorec v posebno stekleničko, ki se ji reče epruveta.
         V laboratorij je šla raziskat ta zelo kritičen in kriminalni problem. Nikita je odkrila, da je  Cerkniško jezero onesnaženo. To je bil  najhujši primer, kar ji do sedaj imela. Zdaj je morala samo še ugotoviti, katera baraba je to naredila. Lotila se je dela. Začela je tako, da je šla k sosedu in ga povprašala, če ve kaj o onesnaženem jezeru. On je rekel, da ne ve ničesar. Nato je povprašala še sedmih hišah, v katerih so ji stanovalci so ji rekli prav tako kot v prvi hiši. Tako ji ni preostalo drugega, kot da je povprašala še Karla Barona. Karl ni priznal, ampak se je zlagal. Nikiti se je zdel zelo sumljiv.
            Nikita je nato odšla v svojo detektivsko sobo in pred vrati njenih vrat je čakal ribič. Nikita ga je poslušala in je zvedela, da je videl zopet naplavljene ribe in kanto bencina. Skupaj sta šla pogledat in sta res našla to, kar je ribič rekel. Zdaj je nastalo več problemov. Gre za onesnaževanje jezera in onesnaževanje okolja.   Nikita se je poslovila od ribiča in šla nazaj v svojo hišo. Tam pa jo je čakalo eno veliko presenečenje. Čakal njen brat Rudi, ki je bil tudi detektiv. On je živel na Bledu in je imel skoraj enake primere kot Nikita. Zato se je ponudil, da bi primer reševal skupaj z Nikito.
              Karl Baron je Rudijev stari znanec, saj je prej delal težave Rudiju. Odpravila sta se na pot in se dogovorila, da bosta celo noč prebedela ob Cerkniškem jezeru  in bosta mogoče odkrila, da Karl onesnažuje jezero. Karl je si je navil budilko, da ga bo zbudila ob polnoči. Ampak budilka ni imela baterije in zato ga ni zbudila.  Rudi in Nikita pa sta še vedno bila pri jezeru in nista videla ničesar. Ko  sta se odpravljala domov, sta na poti srečala ribiča, ki je rekel, da je videl zjutraj Karla. Prišla je noč in detektiva sta se zopet odpravila k jezeru in sta to noč Karla zalotila. Zjutraj sta odšla k njemu in mu rekla, da sta ga odkrila in sta poklicala policijo, da ga odpeljejo v zapor zaradi onesnaževanja jezera. Neke sobote so očistili jezero in čistilne akcije se je moral udeležiti tudi Karl Baron.

Ni komentarjev:

Objavite komentar