Skupno število ogledov strani

četrtek, 14. junij 2012

47. objava: Eko kriminalka Mateja Škofljanca

Neki dan so se Eko detektivčki zbudili. Pri zajtrku jih je čakalo veliko presenečenje. Mama jim je povedala, da gredo na počitnice v neko kočo blizu Triglava.
»To je super mama,«je rekel Blaž.
»Neverjetno mama, zares fantastično,« je rekel Thomas.
»Kdaj pa odpotujemo,« je vprašala Marie.
»Čez tri dni, zato kar začnite pakirati,« je rekla mama.
»Super, no pa začnimo pakirati,« je rekel Jurij.
        Čez tri dni so bili pripravljeni na odhod.
»Komaj čakam, da vidim kočo, mogoče bodo tam tudi ovce in krave,« je rekla Marie. Končno so odrinili. Otroci so se zelo veselili, da gredo na počitnice v kočo blizu Triglava. Končno bodo lahko šli tudi na Triglav.  Po eni uri vožnje so končno prišli do koče. Pred kočo jih je že čakal kmet.
 »Živijo,« jih je pozdravil kmet in se predstavil: »Jaz sem Marty.«
»Živijo, jaz sem Olga, to je Blaž, to je Jurij, to je Thomas, tamle je Marie in to je naš pes Strela,« jih je predstavila njihova mama.
»No pridite, vstopite, gotovo ste sestradani,« jih je povabil Marty.
Bilo je že pozno zvečer, zato so odšli kmalu vsi spat. Naslednje jutro so se zbudili ob sedmih in za zajtrk dobili domač sir in mleko. Zajtrk je bil zelo dober. Marty je začel jutranji pogovor. »Veste, da je pred dvema dnevoma bila zelo gosta megla in takrat je tudi pogorel del Triglavskega narodnega parka. Nekdo ga je nalašč zažgal.«
Zavladala je tišina. Prvi je spregovoril Jurij: »To je strašno. Morda veste kdo je to storil?«
»Ne,« je rekel Marty:»Niti policija ne ve, kdo je to storil.« »Mami, a lahko gremo v Triglavski narodni park? Saj ne bomo šli na pogoreli del,« je rekel Blaž.
»Ja lahko greste,« je rekla mama.
»Hvala mama, takoj se bomo odpravili,« je rekel Blaž.
Čez pet minut so bili pripravljeni na odhod. Mama jim je zaželela srečno pot in nato so odšli. Prišli so do vhoda kjer so kupili vstopnice. Vstopili so v park.
Blaž je rekel, da ni resno mislil, da ne bi šli po pogoreli poti. In tako so se odpravili po pogoreli poti. Čez nekaj časa je Strela zalajal.
»Kaj je Strela? Strela išči,« je velel Blaž.
Strela ga je ubogal in začel iskati. Kmalu je našel zločinca. Da je zločinec so vedeli po tem, ker je rokah imel naftno granato in vžigalice. Najbrž je šel preveriti, če je pogorel cel park. Ker ni, je šel po naftno granato in vžigalice.
Eko detektivčki so odšli do vhoda v park, kjer so ga prijavili varnostnikom. Ti so ga prijeli in poklicali policijo, katera je kmalu prišla.
»O, tebe pa poznamo, Rdeči Hans,« je rekel inšpektor. Inšpektor in policisti so se zahvalili otrokom za pomoč. Otroci so odšli v kočo ter mami in Martyju povedali, kaj so doživeli.
        Srečno in mirno so preživeli še ostanek počitnic. Bili so tudi na Triglavu, kjer so doživeli planinski krst, katerega si bodo zapomnili za vse življenje.

1 komentar: