Skupno število ogledov strani

ponedeljek, 11. junij 2012

45. objava: Eko kriminalka Laure Ruedl

V soboto popoldne so v  morje metali smeti iz smetarskega tovornjaka. To je velik ekološki zločin. Zločinca še niso odkrili. Vedo le to, da je bil tovornjak zelene barve. Tovornjak so videli otroci, ki so se igrali ob morju.

Takoj so poklicali znana detektiva Andraža in Lauro. Andraž in Laura sta prišla kar se da hitro. Razburjeni otroci so jima povedali, kako je velik zelen tovornjak pripeljal do obale in začel sipati smeti kar v morje. 

Detektiva sta podrobno pregledala in raziskala smeti, katere morje še ni odneslo na odprto. Ugotovila sta, da  je med odpadki več embalaže podjetja Kemo, ki se ukvarja z proizvodnjo kemikalij.

Takoj sta odšla v podjetje Kemo, kjer jima je vodja povedal, da je odpadke prevzel neznani voznik velikega zelenega tovornjaka in da mu je plačal 4.000 EUR, da odpelje odpadke na deponijo za nevarne odpadke. Vodja je rekel, da bo poklical policiste, a sta ga detektiva prekinila in mu rekla, da bosta sama raziskala problem. Povedala sta mu še, da so jima otroci povedali, da je voznik odvrgel kemikalije iz tovornjaka.
Takoj, ko sta začela iskati sledi v podjetju, sta odkrila prstne odtise na vozičku,  s katerim so bili odpadki naloženi. Takoj sta jih odnesla v svoj laboratorij in jih pregledala. Ugotovila sta, da so odtisi zelo umazani in da je imel človek na roki le štiri prste. Manjkal je odtis palca.
Takoj sta šla na mesto, kjer so jima otroci povedali zločin. Ugotovila sta, da so tam v pesku odtisnjeni enaki odtisi brez palca kot v podjetju. Tako sta zaključila, da zločincu manjka en prst, pa še sledovi iz podjetja se ujemajo s sledovi na pesku, kjer so bili odpadki odvrženi v morje.
Takoj sta odšla na policijo, kjer sta povedala vso zgodbo. Policist je takoj prepoznal, za katero osebo gre, saj so ga že večkrat obravnavali zaradi eko zločinov. Povedal jima je, da gre za štiriprstega Karla, katerega bodo takoj prijeli in zaradi eko zločina dali v zapor.
Nadebudna detektiva sta bila pohvaljena s strani policije, prav tako pa so njun detektivski podvig objavili v lokalnem časopisu na prvi strani.

Ni komentarjev:

Objavite komentar