Skupno število ogledov strani

četrtek, 31. maj 2012

36. objava: Eko kriminalka Ingrid Gajski

Bilo je poletje. Julijan in Nina sta se zelo dolgočasila. Odločila sta se, da povabita Vida in Nives na počitnice. Po kosilu sta ju poklicala po mobitelu. Vidi in Nives se vabilu nista mogla upreti. Takoj sta šla pakirat. Čez dve uri so bili že spet po dolgem času vsi skupaj. Julijan in Nina sta imela dva psa Aldiya in Bolta. Prav tako sta imela tudi Vid in Nives dve psici Rino in Lino. Psici sta pripeljala seboj.
          Mama in oče Julijana in Nine sta se odločila, da gresta v London za tri tedne, zato bojo otroci sami doma. Starša sta odšla in otroci so ostali sami. Julijan je predlagal, da bi šli taborit ob bližnji gozd. Spakirali so dva šotora, obleke in hrano in se odpravili. Psi so se ves čas igrali in se skrivali v resju, ki je raslo na travniku. Končno so našli pravi prostor za taborjenje. Postavili so šotora in stvari zložili noter. Prvi je bil za punci, drugi pa za fanta. Šotora sta bila dovolj velika, zato so notri lahko šli tudi psi. Malo stran od šotora je tekla reka, ki ni bila ravno velika. Veljalo je, da vsak, kdor pije iz nje, dolgo živi. Zato so otroci z njo napolnili plastenke. Kmalu se je zvečerilo in otroci so odšli spat.
            Nina je bila bolj strahopetna, zato še dolgo ni mogla zaspati. Zbujali so jo čudni zvoki, kot bi se kdo plazil okoli šotora. Gledala je in gledala, dokler ni zagledala velike strašne sence. Na ves glas je zakričala. Tudi pse je prestrašila, zato so začeli lajati. Senca je kar na enkrat izginila. Fanta sta hitro pritekla v šotor. Nina jim je razložila, kaj je videla. Nihče ji ni verjel. Mislila sta, da ima privide ali, da se ji meša, zato sta odšla nazaj spat. Samo Nives ji je verjela, saj je tudi sama slišala korake, vendar se ni zmenila zanj.
Zjutraj so vsi štirje začudeno zastrmeli. Nekdo je res stikal okoli njihovih šotorov, saj so našli sporočilo. V njem je pisalo: Če mi to noč ne daste  enega od vaših psov, bom naredil…    
Vsi so bili zelo začudeni, saj niso vedeli, kaj zdaj to pomeni. Vse je bilo strah, saj niso hoteli dati nobenega psa. Odločili so se, da bo najbolje, če se vrnejo v hišo. Toda imeli so problem. Julijan je na poti izgubil ključe. Ves dan so jih iskali, vendar jih niso našli. Ko se je zvečerilo, so odšli spat. Tokrat so pse privezali na kole, ki so bili zunaj. Čez kakšni dve uri so psi začeli na glas lajati. Vsi so poskočili in hitro planili ven iz šotora. Videli so moškega v dolgi črni halji s kapuco na glavi. Nekaj je zlival v reko in se na glas smejal. Ko pa je opazil, da ga otroci opazujejo, je kakor hitro je mogel, pobegnil v gozd. Psi se še vedno niso umirili in so kar naprej lajali. Otroci so odšli v šotore z upanjem, da se moški ne bo vrnil. Zjutraj so ob reki opazili mrtvo srno. V ustih je imela črno tekočino. Otroci so ugotovili, da je to nafta. Tisti moški je v reko zlival nafto. Otroci niso vedeli, kaj bi storili. Če bo šlo tako naprej, bodo poginile vse živali. Saj je to edina voda, ki teče v gozdu.
          Nina je videla,da je reka čisto črna. Povsod je smrdelo po nafti.
Bilo jih je strah, da ne bi poginili tudi njihovi psi. Ta reka se je zlivala v veliko reko Lavo, ki je od tu oddaljena približno 3km. Še malo naprej od tam pa je čistilna naprava. Otroci so se spomnili, da bi lahko pse spustili, da bi odganjali živali, ki bi hodile piti. In to so tudi naredili. Zvečer so se psi že vrnili. Otroci so pse pustili privezane tudi ponoči. A to noč moški ni prišel. Zjutraj so videli, da je v reki veliko mrtvih rib, ki so poginile. Vse do zadnje so pobrali in jih v bližini zažgali.
          Odšli so na policijsko postajo in policijo obvestili o dogodku. Policija je to noč ostala skrita v gozdu. Ko so zagledali moškega, so ga ulovili in ga vklenili. Nina, Julijan, Nives, Vid in psi pa so postali eko reševalci. 

1 komentar:

  1. Ingrid, vedno boljša si. Imaš občutek, kako narediti zgodbo napeto in zanimivo. Malo bodi še pozorna na razplet. Še tam vnesi nekoliko napetosti.

    OdgovoriIzbriši